​Όπως βλέπετε, μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας της Αργεντινής, πυροβολούν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν αυξήσεις ενώ ρίχνουν και δακρυγόνα. Βέβαια, οι σφαίρες είναι από καουτσούκ. Πολλοί από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν εκατοντάδες υπάλληλοι της περιφέρειας Τσάκο της Αργεντινής διαδήλωσαν γύρω από κυβερνητικό κτίριο που φρουρούσαν ένοπλοι αστυνομικοί. Ο πληθωρισμός στην Αργεντινή καλπάζει με αποτέλεσμα οι αυξήσεις κατά 25% των περιφερειακών αυτών υπαλλήλων να μην τους φτάνουν και να ζητούν μεγαλύτερες.

Βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών- διαδηλωτών και στην Κολομβία

Στην Μπογκοτά της Κολομβίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών που διαδήλωσαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους απεργούς αγρότες.

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων. Ζημιές προκλήθηκαν και σε έναν κοντινό σταθμό λεωφορείων. Τουλάχιστον δυο αστυν��μικοί τραυματίστηκαν ενώ συνελήφθησαν και φοιτητές.

Διαδήλωση αστυνομικών στο Ριο Ντε Τζανέιρο

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί διαδήλωσαν μπροστά από το κτίριο όπου ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας ανακοίνωνε τους εκλεκτούς του για το Μουντιάλ που θα φιλοξενηθεί στη χώρα του καφέ και της σάμπας σε λίγες μέρες.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι, ζητούν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας διαδήλωσαν γύρω από έναν φουσκωτό λευκό ελέφαντα που συμβολίζει τα τεράστια ποσά τα οποία, δίνονται από την κυβέρνηση για την διοργάνωση του Μουντιάλ.