​Το χαμόγελο σε μια 26χρονη γυναίκα επανέφερε μία ομάδα γιατρών στην Αργεντινή που κατάφερε να της «χαρίσει» γυναικείο κόλπο καθώς είχε γεννηθεί χωρίς γεννητικά όργανα.

Η νεαρή κοπέλα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, σε ηλικία 14 ετών έμαθε πως έχει το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH).

Το εν λόγω σύνδρομο χαρακτηρίζεται από την απουσία κόλπου, μήτρας και τραχήλου και είναι μια συγγενής ανωμαλία που επηρεάζει μία στις 5.000 γυναίκες.
article-2601743-1D01F7B400000578-590_634x429.jpg
Πλαστικοί χειρουργοί από το Μπουένος Άιρες χρησιμοποίησαν το εσωτερικό δέρμα από το μηρό της ασθενούς για να δημιουργήσουν ένα ομοίωμα κόλπου.

Αυτό επέτρεψε στους γιατρούς να αποφύγουν την διαδικασία που ακολουθείται συνήθως σύμφωνα με την οποία, οι ειδικοί ανοίγουν την κοιλιά της ασθενούς, για να πάρουν ένα κομμάτι από το παχύ έντερο.

Η επέμβαση έγινε πριν από δύο χρόνια, όμως η είδηση ήρθε τώρα στο φως μετά τη δημοσιοποίηση μιας έρευνας για το περιστατικό στο επιστημονικό έντυπο Aesthetic Plastic Surgery της Διεθνούς Ένωσης Αισθητικής Χειρουργικής (ISAPS).