​Αρνητική κριτική είχε ασκήσει ο Ντομινίκ Στρος Καν στον Φρανσουά Ολάντ, τον άνθρωπο που έγινε Πρόεδρος της Γαλλίας, όταν εκείνος από φαβορί για το προεδρικό χρίσμα βρέθηκε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο «πικάντικο σκάνδαλο» με την καμαριέρα.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «L' Express», πριν από δύο χρόνια ο πρώην «ισχυρός» άνδρας του ΔΝΤ είχε δώσει στον Ολάντ τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του «ανίκανου» αλλά και του πολιτικού «δίχως όραμα».

Βέβαια, τα σκληρά λόγια του Στρος Καν είδαν το φως της δημοσιότητας τώρα, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογή του Ολάντ.

Πολιτικός χωρίς όραμα, ανήμπορος και αδύναμος διαχειριστής, είναι κάποιες από τις κατηγορίες του Στρος Καν για τον Γάλλο Πρόεδρο. Επιπρόσθετα, είχε δηλώσει: «Ο Ολάντ είναι πολύ πονηρός. Με το σκούτερ του γλιστράει από παντού. Το πρόβλημα είναι όμως ότι κάνει κύ��λους γύρω από την πλατεία Κονκόρντ».

Η αναφορά του στο σκούτερ μάλλον ακούγεται «προφητική» και «σκανδαλώδης» αφού όταν αποκαλύφθηκε το ερωτικό «τρίγωνο» Ολάντ- Γκαγιέ- Τριερβελέρ είχαν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες του Γάλλου Προέδρου πάνω στο σκούτερ, να επισκέπτεται την ερωμένη του, στην κρυφή ερωτική τους «φωλιά».

Μάλιστα, σύμφωνα με το «L' Express», οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί το 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του τότε υποψήφιου Γάλλου Προέδρου και ο Στρος Καν φαίνεται να είχε συμβουλεύσει τον Ολάντ να δει αμέσως τη Μέρκελ και να πάρει δυναμικές πρωτοβουλίες, τονίζοντας ότι τελικά οι συμβουλές του έπεσαν… ��το κενό!!!

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ολάντ, ζήτησε να κριθεί για τα όσα έχει κάνει για την Γαλλία και όχι για τα σκάνδαλα, τα οποία προέκυψαν στην θητεία του και αφορούν την προσωπική του ζωή!!