​Χάος και πανικός για μια ακόμα φορά επικράτησε στην Μαριούπολη της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης οι φιλορώσοι αντάρτες προχώρησαν στην ανακατάληψη του δημαρχείου της πόλης. Ο ουκρανικός στρατός απάντησε, κάνοντας χρήση δηλητηριωδών αερίων με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να μεταφερθούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση του ουκρανικού στρατού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτη, όταν Ουκρανοί στρατιώτες έριξαν δηλητηριώδη αέρια και δακρυγόνα, ώστε να απωθήσουν τους καταληψίες του δημαρχείου της Μαριούπολης.

marioupoli1.jpg

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές απωθήθηκαν προς στιγμήν, επέστρεψαν όμως δριμύτεροι, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, ένας άνθρωπος δηλητηριάστηκε από τα αέρια, επτά υπέστησαν εγκαύματα στα μάτια, κι ένας ακόμα νοσηλεύεται με δηλητηρίαση και κατάγματα στα χέρια.

Οι γιατροί δεν αποκάλυψαν τις ταυτότητες των θυμάτων, όμως πληροφορίες θέλουν να ��ίναι αποσχιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

marioupoli2.jpg

Έξω από το δημαρχείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ώστε να μεταφέρουν τους τραυματίες στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ στο σημείο παρέμεναν περίπου 1.000 άνθρωποι, οι οποίοι φρουρούσαν την είσοδο.