​Σοκάρει η είδηση ότι ένας άνδρας από το Νεπάλ έβαλε φωτιά στην επτά μηνών έγκυο γυναίκα του επειδή δεν του έδωσαν προίκα η οποία περιλάμβανε ένα βουβάλι και μια μοτοσυκλέτα.

Η 25χρονη Rihana Shekh Dhafali, την οποία βλέπεται και στη φωτογραφία, έχασε το μωρό της αφότου ο άντρας της Farid Sheikh την περιέλουσε με κηροζίνη και της έβαλε φωτιά.

Επίσης όπως αποκαλύπτει η ίδια, ο Farid της έσβησε τσιγάρα πάνω στα γεννητικά της όργανα ενώ την κακοποιούσε σε τακτική βάση επειδή οι δικοί της δεν του έδιναν ότι του είχαν υποσχεθεί.

«Όταν έγινε το επεισόδιο, πριν από περίπου έναν μήνα, την μετέφεραν στην Ινδία για νοσηλεία, λέγοντας ότι επρόκειτο για ατύχημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας Πρεμ Μπασνιάτ.

Ο πατέρας της νεαρής γυναίκας ανακάλυψε την αλήθεια και κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές. Η υγεία της κόρης του, έχει επιδεινωθεί δραματικά. «Πήραμε κατάθεση στον πατέρα της όμως ο σύζυγος και τα πεθερικά έχουν εξαφανιστεί. Τους αναζητούμε», ανέφεραν οι αρχές σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νεπαλέζοι ακτιβιστές ζητούν εδώ και πολλά χρόνια να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία και να επιβάλλονται σκληρότερες ποινές για βίαιες πράξεις που σχετίζονται με τη διεκδίκηση μεγαλύτερης προίκας.