​Αμοιβή 50 εκατομμυρίων νάιρα (215.700 ευρώ) ανακοίνωσε ότι προσφέρει η αστυνομία της Νιγηρίας σε όποιον μπορεί να δώσει αξιόπιστες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διάσωση των 200 και πλέον μαθητριών τις οποίες έχουν απαγάγει ισλαμιστές αντάρτες.

Η κυβέρνηση του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν βρίσκεται αντιμέτωπη με εντεινόμενες πιέσεις για να βρεθούν και να διασωθούν οι μαθήτριες, τις οποίες ένας ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ είπε ότι θα «πουλήσει στα παζάρια ως σκλάβες».
49892d5dc1cb6811530f6a706700041d.jpg
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του «θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τη Νιγηρία» να βρει τις νεαρές κοπέλες που απήχθησαν στα μέσα του Απριλίου.

Η οργάνωση Μπόκο Χα��άμ (η ονομασία της οργάνωσης σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμάρτημα» στη γλώσσα χάουσα, που μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι στη βόρεια Νιγηρία) έχει πολλαπλασιάσει τις αιματηρές επιθέσεις της τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εξάλλου νωρίτερα ότι ο αριθμός των κοριτσιών που απήχθησαν από δύο χωριά την Κυριακή, τρεις εβδομάδες μετά την απαγωγή των εκατοντάδων μαθητριών, ανέρχεται σε 11 και όχι σε οκτώ.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, αποδέχθηκε την προσφορά των ΗΠΑ να προσφέρουν βοήθεια στη χώρα του για τον εντοπισμό των μαθητριών και την αντιμετώπιση των ισλαμιστών μαχητών στο πλαίσιο μιας διεθνούς κινητοποίησης.