​Φωτιές βάζει η έκθεση εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας, η οποία όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου μετέφερε βάρος τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο του.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό Sewol μετέφερε φορτίο 3.608 τόνων, συμπεριλαμβανομένων 108 οχημάτων, την 16η Απριλίου, όταν ανετράπη και βυθίστηκε, ενώ έπλεε προς το νησί Τζετζού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την ομάδα έρευνας για τις συνθήκες του ναυτικού δυστυχήματος.
1South+Korea+Ship+Sinks.JPG
Σύμφωνα με έγγραφα το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο στα 139 από τα 241 δρομολόγια που έκανε στην συγκεκριμένη διαδρομή από τον Μάρτιο του 2013.

Αξιωματούχοι υπολογίζουν τα έσοδα από το επιπλέον φορτίο που μετέφερε το πλοίο σε συνολικά 2,9 δισεκ. γουόν (περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν την τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 263 άνθρωποι, κυρίως μαθητές σχολείου που πήγαιναν εκδρομή. Άλλοι 39 επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.