Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε με ένα βίντεο την ευθύνη για την μαζική απαγωγή 300 μαθητριών Λυκείου στις 15 Απρίλη, εκ των οποίων οι 276 παραμένουν στα χέρια των αδίστακτων εγκληματιών, καθώς 53 κορίτσια κατάφεραν να δραπετεύσουν. Οι κοπέλες θα χρησιμοποιηθούν ως «σκλάβες», «θα πουληθούν» ή θα ωθηθούν «σε αναγκαστικούς γάμους».

«Απήγαγα τα κορίτσια σας. Θα τα πουλήσω στην αγορά, στο όνομα του Αλλάχ», δήλωσε ο επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών Αμπουμπακά Σεκάου σε ένα βίντεο διάρκειας 57 λεπτών το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την απαγωγή των μαθητριών.

Η αδυναμία των αρχών να τις εντοπίσουν έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών τους, που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα στη χώρα κυκλοφορούν φήμες ότι οι μαθήτριες έχουν μεταφερθεί στο Τσαντ και το Καμερούν, όπου έχουν πουληθεί για 12 δολάρια η κάθε μία. Ο Σεκάου πρόσθεσε ότι απήγαγε τα κορίτσια γιατί «πρέπει να σταματήσει η δυτική παιδεία» και σημείωσε ότι τα κορίτσια «θα πρέπει να παρατήσουν το σχολείο και να παντρευτούν».

Απήγαγαν άλλα οκτώ ανήλικα κορίτσι�� το βράδυ της Δευτέρας

Eντωμεταξύ ένοπλοι της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλα οκτώ κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών από χωριό το οποίο βρίσκεται κοντά σε ένα από τα προπύργιά τους στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και η αστυνομία.

«Ήταν πολλοί και όλοι τους πάνοπλοι. Ήρθαν με δύο οχήματα βαμμένα στα χρώματα του στρατού. Άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του χωριού μας», δήλωσε ο Λάζαρους Μούσα, κάτοικος του χωριού Ουαράμπε, όπου έγινε η επίθεση.

Πηγή της αστυνομίας είπε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι ένοπλοι απαγωγείς έβαλαν τα κορίτσια σε φορτηγά μαζί με ζώα και τρόφιμα τα οποία πήραν ως λάφυρα μετά τη λεηλασία στο χωριό.