Στη δίνη του εμφυλίου βρίσκεται η ανατολική Ουκρανία. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ��πό σφοδρή ανταλλαγή πυρών στο Σλαβιάνσκ, μετά από ενέδρα φιλορώσων αυτονομιστών.

Ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ, κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς ουκρανούς και 30 τραυματίες. Για νεκρούς και πολλούς τραυματίες μιλά και η φιλορωσική πλευρά, χωρίς να υπάρχει ακόμη συγκεκριμένος αριθμός θυμάτων.

Εντωμεταξύ, ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού κατερρίφθη αφού δέχτηκε πυρά από βαρύ πυροβόλο αλλά οι χειριστές του διασώθηκαν ανακοίνωσε το ουκρανικό υπ. άμυνας.

Από το πρωί ισχυρές ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να μπουν στο Σλαβιάνσκ. Κατέλαβαν οδοφράγματα και τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Σφοδρές ανταλλαγές πυρών, σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας του Ντονιέτσκ .

Κι ενώ εκατοντάδες κάτοικοι της Οδησσού επισκέπτονται το κτίριο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο συμπολίτες τους, ο ουκρανός υπ.εσωτερικών απέπεμψε ολόκληρη την ηγεσία της αστυνομίας. Eξήγγειλε ότι καθήκοντα στην Οδησσό αναλαμβάνει νέα μονάδα των ειδικών δυνάμεων.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι αναξιόπιστες και καθοδηγούνται από τη Μόσχα.

Ρωσία προς Ουκρανία: Σταματήστε τη χρήση στρατού και την αιματοχυσία

Η Ρωσία κάλεσε τη Δευτέρα την κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσει να χρησιμοποιεί στρατό ενάντια στον ίδιο το λαό της και να εισέλθει σε συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, στέκεται στον κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης ο οποίος ελλοχεύει στις αποκλεισμένες από τον ουκρανικό στρατό πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν φιλορώσους αποσχιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια και έχουν καταλύσει τις αρχές.