​Στο πρώην βαποράκι και καταδικασμένο για αρκετές ληστείες Euclides Monteiro, το οποίο έχασε τη ζωή του το 2008 σε δυστύχημα με τρακτέρ στρέφονται τώρα οι έρευνες για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Η αστυνομία της Πορτογαλίας είχε ανακρίνει από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης τον νεαρό άνδρα, ο οποίος ήταν ύποπτος και για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε Βρετανίδες τουρίστριες, όμως η χήρα του, δήλωσε ότι οι αρχές είχαν αποκλείσει την εμπλοκή του, αφού το DNA του δεν ταίριαζε με το DNA που βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος.

madlin1.jpg

Παρ΄ όλ΄ αυτά, η βρετανική αστυνομία που πραγματοποιεί ξεχωριστή έρευνα για τον εντοπισμό της μικρής, προσπαθεί να εντοπίσει τον άνδρα που επιτέθηκε σε τουλάχιστον 18 Βρετανίδες τουρίστριες με στόχο να τις βιάσει σε ξακουστά τουριστικά θέρετρα της Πορτογαλίας.

madlin2.jpg

Ο Monteiro εργαζόταν στο Ocean Club Resort τον Μάιο του 2007 που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. Μάλιστα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι την ώρα της εξαφάνισης βρισκόταν πολύ κοντά στο διαμέρισμα που νοίκιαζε η οικογένεια της μικρής.

madlin3.jpg

Η πορτογαλική αστυνομία θεωρεί ότι είναι ο νούμερo ένα ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρούλας, όμως η χήρα του υποστηρίζει ότι όταν τον συνέλαβαν το 2008 δεν τον ρώτησαν καν για την υπόθεση αυτή.

madlin4.jpg

«Ξέρω ότι ο Euclides δεν έχει καμία εμπλοκή με την εξαφάνιση της Μαντλίν. Είναι αδύνατον να είχε διπλή ζωή. Ήξερα τα πάντα για εκείνον. Η αστυνομία δεν είχε αναφέρει ποτέ το όνομα της μικρής και μέχρι την μέρα που πέθανε δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί του», είπε η χήρα του.

madlin5.jpg

Μάλιστα η ίδια υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της είχε άλλοθι, αφού τα αρχεία του υπολογιστή του δ��ίχνουν ότι έγραψε ένα ποίημα στις εννιά η ώρα το βράδυ, στις 3 Μαΐου του 2007, μία ώρα δηλαδή πριν γίνει αντιληπτή η εξαφάνιση της Μαντλίν.