​Οι ουρανοί άνοιξαν σε Φλόριντα και Αλαμπάμα. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία έπεσαν πάνω από 60 εκατοστά βροχής μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ η Πέμπτη ήταν η πιο βροχερή ημέρα που καταγράφηκε ποτέ στην Πενσακόλα, που ούτως ή άλλως είναι από τις πλέον βροχερές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Αλαμπάμα, τα νερά όρμησαν μέσα σε σπίτια. Οι άνθρωποι κατέφυγαν στις στέγες για να γλιτώσουν, ενώ οχήματα παρασύρθηκαν από τα νερά. Πολλοί οδηγοί παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Στην Βαλτιμόρη, ένα κομμάτι του οδοστρώματος εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα φορτηγά και αυτοκίνητα να βρεθούν σε μια τρύπα βάθους 8 μέτρων.

Δύο κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 150 άτομα τραυματίστηκαν στη Φλόριντα, από έκρηξη αερίου σε φυλακή η οποία προκλήθηκε από τις πλημμύρες. Μάλιστα ένα μέρος του κτιρίου κατέρρευσε.

Οι σφοδρές πλημμύρες που αναμένεται να συνεχιστούν από τη Φλόριντα ως τη Νέα Υόρκη, αποτελούν το τελευταίο πλήγμα της θεομηνίας που ξεκίνησε με τους ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα και το Άρκανσο, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστο 37 ανθρώπων.