Τραγικό τέλος είχε η 23χρονη αρχιτέκτονας Sophie Rosser, η οποία έχασε τη ζωή της πέφτοντας στη φωτιά για να σώσει τον αρραβωνιαστικό της.

Όλα έγιναν τον περασμένο Αύγουστο, στο προάστιο Isle of Dogs στο Λονδίνο, όπου η νεαρή κοπέλα νοίκιαζε ένα διαμέρισμα με τον 28χρονο αρραβωνιαστικό της Oscar Silva και αυτές τις μέρες το θλιβερό συμβάν αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες, αφού εκδικάζεται η υπόθεση για τα αίτια της φωτιάς.

kopela1.jpg

Η Sophie γυρνούσε από ένα πάρτι όταν κατάλαβε ότι το διαμέρισμά της είχε πιάσει φωτιά και έπαιρνε τηλέφωνο τον καλό της για να τον ειδοποιήσει να βγει έξω. Όμως εκείνος είχε ήδη εγκαταλείψει το διαμέρισμα χωρίς να πάρει μαζί του το κινητό.

Νομίζοντας λοιπόν η άτυχη κοπέλα ότι ο σύντροφός της έχει εγκλωβιστεί στο διαμέρισμα, έπεσε στις φλόγες για να τον σώσει και άφησε την τελευταία της πνοή.

Το πτώμα της βρέθηκε στον τέταρτο όροφο, ενώ όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο αρραβωνιαστικός της, έβλεπε από το απέναντι μπαλκόνι τους τραυματιοφορείς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν στη ζωή.

kopela2.jpg
«Άκουσα το τηλέφωνο, αλλά δεν μπορούσα να ακούσω ποιος ήταν. Το κλιμακοστάσιο ήταν γεμάτο καπνό και δεν μπορούσαμε να βγούμε. Μπήκα πάλι στο διαμέρισμα και τηλεφώνησα στη Sophie, αλλά δεν το σήκωσε. Πήγα να πάρω το ασανσέρ, πιστεύοντας ότι μπορεί να έχει κλειστεί εκεί, όμως δεν υπήρχε κανείς. Έκλεισα την πόρτα του διαμερίσματος και βγήκα στο μπαλκόνι. Τότε είδα τους τραυματιοφορείς να προσπαθούν να την επαναφέρουν στη ζωή», είπε ο Silva.

Ανατριχιαστικές είναι και οι αφηγήσεις των πυροσβεστών.

kopela3.jpg

«Όταν φτάσαμε στην πολυκατοικία είδαμε κόσμο να κλαίει και να μας λέει να μπούμε μέσα για να σώσουμε ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί. Η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη και είχα πολύ άγχος. Όταν φτάσαμε στον τέταρτο όροφο δεν βλέπαμε τίποτα και είχε πάρα πολύ ζέστη. Ένιωθα να καίγονται οι μπότες μου. Προσπαθούσα να κινηθώ με τα γόνατα και ψαχούλευα με τα χέρια μου μήπως και πιάσω κάποιον. Μετά από δέκα δευτερόλεπτα έπιασα το πόδι της Sophie. Άρχισα να φωνάζω μέχρι που ήρθαν οι συνάδελφοί μου για να βοηθήσουν», ανέφερε ένας από τους πυροσβέστες.

Η 23χρονη από ότι φάνηκε προσπάθησε να ανέβει στον πέμπτο όροφο, όπου έμενε με τον καλό της για να τον σώσει.

kopela4.jpg

Αιτία για την φωτιά ήταν μια βρεγμένη πετσέτα την οποία είχε αφήσει μια γειτόνισσα της άτυχης κοπέλας πάνω σε μια λάμπα για να στεγνώσει.

«Δεν πίστεψα ότι ήταν επικίνδυνο. Είχα να ανάψω αυτή τη λάμπα δύο μήνες. Πήγα για ύπνο και είδα να βγαίνει καπνός από το δωμάτιο», κατέθεσε η γυναίκα στο δικαστήριο.