​Η Ουκρανία έχει χάσει τουλάχιστον 60 δισεκατομμύρια ευρώ αφότου η Κριμαία, η νότια περιφέρειά της, προσαρτήθηκε στη Ρωσία και οι ζημίες θα είναι πολύ μεγαλύτερες αν το Κίεβο συμπεριλάβει στα χαμένα κέρδη και την αξία των ενδεχόμενων ενεργειακών αποθεμάτων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάβλο Πετρένκο δήλωσε ότι το Κίεβο θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας και θα προσαγάγει μεμονωμένα πρόσωπα στη δικαιοσύνη για στρατιωτικά εγκλήματα και εγκλήματα κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

«Οποιαδήποτε δημόσια περιουσία βρίσκεται στο έδαφος της Κριμαίας αποτελεί περιουσία της Ουκρανίας και η Ρωσία φέρει την πλήρη ευθύνη για τις απώλειες που υπέστησαν κρατικές εταιρείες, υπουργεία και υπηρεσίες» είπε ο Πετρένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Σήμερα το ύψος των ζημιών αυτού του είδους ανέρχεται στα 950 δισεκατομμύρια γρίβνα. Οι ζημίες αυτές δεν περιλαμβάνουν τα απολεσθέντα κέρδη και την αξία των ορυκτών πόρων».

Συγκρούσεις φιλοκυβερνητικών και φιλορώσων διαδηλωτών

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ φιλορώσων αποσχιστών και υποστηριχτών της κυβέρνησης του Κιέβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες φιλορώσοι οπλισμένοι με γκλομπ και μαχαίρια, επιτέθηκαν σήμερα σε διαδήλωση υπ��στηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου.

Δεκάδες άνδρες, ντυμένοι με στολές παραλλαγής και κρατώντας μπαστούνια του μπέιζμπολ, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των περίπου 1.000-2.000 διαδηλωτών που κρατούσαν ουκρανικές σημαίες και φώναζαν ρυθμικά «Το Ντονέτσκ είναι Ουκρανία».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας δημοσιογράφος, τραυματίστηκαν από τις πέτρες.