​Στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η κρυφή περιουσία του Ρώσου Προέδρου Πούτιν. Οι μυστικές υπηρεσίες φέρονται να την αναζητούν χωρίς αποτέλεσμα 15 χρόνια τώρα.

Βέβαια τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση για την… τεράστια κρυφή περιουσία του Ρώσου προέδρου έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τις αμερικανικές απειλές για νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία για τη στάση της στην ουκρανική κρίση.

Να σημειωθεί κάπου εδώ, ότι οι εκτενείς έρευνες των μυστικών υπηρεσιών για την ανακάλυψη της κρυφής περιουσίας του Ρώσου Προέδρου απέτυχαν παταγωδώς. Με αυτόν τον τρόπο ο Πούτιν θεωρείται ο πλουσιότερος ηγέτης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως καταλαβαίνεται, ο Ρώσος «τσάρος» αρνείται κατηγορηματικά αυτές τις φήμες και τις χαρακτηρίζει σκουπίδια, ενώ δηλώνει εισόδημα μόλις… 102.000 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, ο Ομπάμα φέρεται να είναι έτοιμος να «χτυπήσει» τον Πούτιν «κάτω από την μέση». Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι πολύ ενοχλημένος από τις αντιδράσεις της Μόσχας για την Ουκρανική κρίση, και έχει σκοπό να παγώσει λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία ρωσικών εταιριών και επιχειρηματιών, που όπως όλα δείχνουν, εκεί έχει «επενδύσει» τα χρήματα του Ρώσος ηγέτης.

Σήμερα κιόλας οι ΗΠΑ έκαναν δηλώσεις με τις οποίες προανήγγειλαν νέες κυρώσεις σε Ρώσους επιχειρηματίες αλλά και «εμπάργκο» σε άδειες εξαγωγής για αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες.