​Σε παγκόσμια τραγωδία εξελίσσεται το ξέσπασμα της φύσης στις ΗΠΑ με τους ανεμοστρόβιλους και τις καταιγίδες που έπληξαν τις νότιες και νότιο-δυτικές πολιτείες της χώρας. Τα άγρια καιρικά φαινόμενα, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές της Οκλαχόμα και του Αρκανσο.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην κομητεία Φόκνερ του κεντρικού Άρκανσο, έξι στην υπόλοιπη πολιτεία και ένας στη γειτονική Οκλαχόμα.

Η αυτοκαταστροφή της φύσης, συνεχίζεται μιας και δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα ανατράπηκαν και οι σκεπές των σπιτιών αποκολλήθηκαν σε πολλές περιοχές, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Το δορυφορικό δίκτυο Weather Channel έδειξε πλάνα με αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα μέσα στα οποία είχαν εγκλωβιστεί οι οδηγοί και οι επιβάτες τους και τα οποία σχημάτιζαν ουρές 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Άρκανσο, του Λιτλ Ροκ.

Να σημειωθεί, ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε και νέους ανεμοστρόβιλους και ισχυρές καταιγίδες σε πολλά τμήματα του Άρκανσο, στην ανατολική Οκλαχόμα, στο βορειοανατολικό Τέξας και στο νότιο Μισούρι.