​Οι ταραχές και οι εντάσεις στην Ουκρανί�� δεν λένε να κοπάσουν. Ένοπλοι φιλορώσοι αντάρτες κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας και το δημαρχείο της πόλης Κοστιαντινίφκα της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

«Στις 6:00 το πρωί περίπου 30 αυτονομιστές εισήλθαν στο αρχηγείο της αστυνομίας και κατέλαβαν το ισόγειο. Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα αιτήματά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Λαρίσα Βολκόβα.

Την ίδια στιγμή, τραυματίας από πυρά φέρεται να είναι ο φιλορώσος «δήμαρχος» της πόλης Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με ξένα μέσα. Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες θέλουν τον δήμαρχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης μετά το Κίεβο, ο Γκενάντι Κέρνες, να βρίσκεται στο νοσοκομείο και να χειρουργείται μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε στη πλάτη του.

Αντιδράσεις απο το εξωτερικό:

«Ταύρος σε υαλοπωλείο» φαίνεται να είναι ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος μιλάει για επιβολή κυρώσεων ΤΩΡΑ στην Ρωσία, μετά από αρκετές μέρες προειδοποιήσεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τη Δευτέρα( 28-04-14) θα ληφθούν μέτρα σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της στάσης της στην ουκρανική κρίση. Τα μέτρα, υποστήριξε, θα ληφθούν σε συντονισμό με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ο Ομπάμα ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα αφορούν τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και ρωσικές εταιρείες και θα στοχεύουν ορισμένες «εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας» και αν χρειαστεί θα επιβληθούν κυρώσεις στον τραπεζικό και τον εξοπλιστικό τομέα.