Κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια απαγγέλθηκαν εις βάρος και των 15 υψηλόβαθμω�� μελών του πληρώματος του νοτιοκορεατικού πλοίο που βυθίστηκε στις 16 Απριλίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες επιβάτες. Tην ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσίευσε ένας μαθητής την ώρα του ναυαγίου στη Νότια Κορέα.

«Το πλοίο βυθίζεται», έγραψε ο μαθητής, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Νότιας Κορέας, στις 16 Απριλίου, την ώρα που τα νερά είχαν μπει ήδη στο Sewol, όπως αναφέρει το NBC. Η σορός του ακόμη δεν έχει ανακτηθεί από το πλοίο, μαζί με άλλους 114 που αγνοούνται ακόμη.

sewol1.jpg

sewol2.jpg

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον ακόμη τεσσάρων μελών του πληρώματος του Sewol ύστερα από την σύλληψη 11 μελών, μεταξύ των οποίων και του καπετάνιου.

Οι 15 κατηγορούνται ότι δεν βοήθησαν τους επιβάτες να εγκαταλείψουν το πλοίο, όταν άρχισε να βυθίζεται.
sewol3.jpg

sewol4.jpg


Eντωμεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός ης Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ-γουόν αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της 16ης Απριλίου με την βύθιση του πλοίου που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες επιβάτες κυρίως νεαροί μαθητές .
sewollantern2704e.jpg
«Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση » ανέφερε σε μια σύντομη άκρως συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του.

Ο Τσουνγκ αποδοκιμάστηκε για τις κυβερνητικέ�� ενέργειες και κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον του, όταν επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων μια ημέρα μετά την καταστροφή.
2014427397967734_20.jpg
Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε έως τώρα είναι 187.