​Χωρίς αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικ�� με την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του για τις «προκλητικές» κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα. Από την πλευρά του ο Λαβρόφ ζήτησε τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και την απελευθέρωση των ηγετών του «κινήματος διαμαρτυρίας», όπως αποκαλεί τους φιλορώσους αποσχιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με τις προκλητικές κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, τη ρωσική υποστήριξη προς τους αποσχιστές και την εμπρηστική ρωσική ρητορική που υπονομεύει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ενότητα της Ουκρανίας/

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε από την πλευρά του την ανάγκη να ληφθούν το συντομότερο μέτρα «για μια αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία». Ζήτησε πρώτα απ' όλα να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των διαδηλωτών και να τερματισθούν οι επιθετικές ενέργειες των ουκρανών υπερεθνικιστών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι Κέρι και Λαβρόφ συζήτησαν ακόμη προσπάθειες για να επιλυθεί η κατάσταση με τους κρατούμενους στρατιωτικούς παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Ανέφερε πως «δημόσιες δομές» που ελέγχουν τμήματα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας δεν είχαν ενημερωθεί όπως έπρεπε για τα σχέδια των παρατηρητών να ταξιδέψουν εκεί.