​Δεν έχει τέλος η τραγωδία με το ναυάγιο του Sewal, με τις μαρτυρίες των δυτών να είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με το CNN, οι καμπίνες του πλοίου είναι γεμάτες πτώματα, όμως υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους δύτες να τα ανασύρουν στην επιφάνεια.

Οι δύτες που παίρνουν μέρος στις έρευνες ανεβαίνουν στην επιφάνεια σοκαρισμένοι, αφού σε μια καμπίνα που χωρά μόνο 30 άτομα βρήκαν τις σορούς 48 κοριτσιών που κατά πάσα πιθανότητα πήγαν εκεί όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται.

Οι προσπάθειές τους τώρα επικεντρώνονται σε μια άλλη καμπίνα, όπου πιστεύουν ότι βρίσκονται άλλα 50 κορίτσια.

Οι συνθήκες των ερευνών είναι δραματικές, μιας και η ορατότητα μέσα στο κουφάρι του πλοίου είναι μηδενική. Παράλληλα τα διάφορα αντικείμενα που επιπλέουν δυσκολεύουν τις κινήσεις τους, ενώ πολλές πόρτες είναι αδύνατον να ανοίξουν λόγω της πίεσης του νερού.

Καθημερινά, οι δύτες ανασύρουν στην επιφάνεια περίπου 30 πτώματα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Πιστεύουν μάλιστα πως το γεγονός ότι φορούσαν τα σωσίβιά τους να δυσκόλευε τις κινήσεις τους και να μην κατάφεραν να βγουν στο κατάστρωμα.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων, των οποίων η οργή ξεχειλίζει. Απεγνωσμένοι γονείς μαθητών που παραμένουν αγνοούμενοι επιτέθηκαν την Παρασκευή στον υποδιευθυντή της ακτοφυλακής.

Σε έξαλλη κατάσταση τον έσυραν στο λιμάνι από όπου αναχωρούν τα πλοία με τους δύτες, του έσκισαν το πουκάμισό του και τον χτύπησαν.

Ανάγκασαν μάλιστα τόσο εκείνον, όσο και τον υφυπουργό του Πολεμικού Ναυτικού Λι Τζου Γιουντζ να περάσουν τη νύχτα στο λιμάνι, καθισμένοι στο πάτωμα.

Οι οικογένειες των θυμάτων κατηγορούν τις αρχές ότι δεν κατέβαλαν τις απαραίτητες προσπάθειες για τη διάσωση των ανθρώπων τους.

Ενδεικτικό του πόσο πολύ έχει σημαδέψει αυτή η τραγωδία της Νότια Κορέα, είναι το γεγονός ότι αστυνομικοί, αν και βρίσκονταν ελάχιστα μέτρα από το σημείο, όπου οι γονείς επιτέθηκαν στους αξιωματικούς, δεν αντέδρασαν, ενώ και οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτα για να απωθήσουν τα χτυπήματα.