​Εξοργιστική είναι η δήλωση του ανώτερου αξιωματούχου του αμερικανικού Πενταγώνου ότι οι έρευνες για να βρεθούν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines είναι πιθανό να συνεχιστούν για χρόνια!

Φαίνεται ότι απέτυχε η υποβρύχια έρευνα για οποιοδήποτε ίχνος από τα συντρίμμια της πτήσης MH370 με αποτέλεσμα οι συγγενείς των αγνοούμενων να είναι εξοργισμένοι αλλά και απελπισμένοι.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί επειδή δεν είχε αρμοδιότητα να σχολιάσει τις έρευνες, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μετά από δυο εβδομάδες άκαρπων ερευνών του βυθού του Ινδικού Ωκεανού ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας, με ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ίδιος δήλωσε πως η έρευνα για το επιβατικό αεροπλάνο, το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες, θα εισέλθει τώρα σε μια πολύ δυσκολότερη φάση, αυτή της έρευνας ευρύτερων περιοχών του ωκεανού κοντά στην περιοχή όπου πιστεύεται πως έχει συντριβεί το αεροπλάνο.

«Πήγαμε όλοι σ' αυτή τη μικρή περιοχή και δεν βρήκαμε τίποτε. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στη μεγάλη περιοχή», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Και τώρα μιλάμε για χρόνια».

Οι συγγενείς των θυμάτων παραμένουν εδώ και σχεδόν 50 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο της κινεζικής πρωτεύουσας καθώς οργανώνονται τακτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Malaysia Airlines ή τις μαλαισιανές αρχές.