​Με την Μαρία Αντουανέτα παρομοιάζει το γαλλικό περιοδικό Le Point την υπουργό Οικολογίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, περιγράφοντάς την, ως μια αυστηρή γυναίκα, που κάθε της μετακίνηση μέσα στο υπουργείο ανακοινώνεται από φρουρό.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ απαγορεύει τα ντεκολτέ μέσα στο υπουργείο και έχει επιβάλει έναν αυστηρό κανονισμό στους εργαζομένους.

segolen1.jpg

Με το που ανέλαβε καθήκοντα η νέα υπουργός Οικολογίας μετά από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, παρουσίασε αμέσως τον νέο κώδικα συμπεριφοράς.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου την χαρακτηρίζουν… «Σιδηρά Κυρία», η οποία κυκλοφορεί στους διαδρόμους έχοντας πάντα δίπλα της έναν φρουρό, ο οποίος την αναγγέλλει κάθε φορά που περνάει, ενώ η ίδια έχει την απαίτηση να την υποδέχονται όλοι όρθιοι.

segolen2.jpg

Επίσης η κα υπουργός έχει απαγορεύσει το κάπνισμα στον κήπο όταν είναι εκείνη παρούσα, ενώ όταν τρώει στο σαλόνι του υπουργείου δεν πρέπει να περνά κανείς από τον διπλανό διάδρομο για να μην την ενοχλεί.

Αν τώρα τύχει εκείνη τη στιγμή να τους πιάσει λιγούρα και θέλουν να περάσουν από τον συγκεκριμένο διάδρομο για να πάνε στην καντίνα, ή θα πρέπει να περιμένουν να τελειώσει η υπουργός ή θα πρέπει να έχουν προνοήσει και ν�� έχουν φάει νωρίτερα!

segolen3.jpg

Ακόμα, σε κάθε γραφείο θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι, ενώ ο σοφέρ του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών απαγορεύεται να κοιμάται στο σπιτάκι του κήπου όταν απουσιάζει από το υπουργείο ο κύριος Γενικός.

segolen4.jpg

Πάντως η συμπεριφορά… a la Μαρία Αντουανέτα ταιριάζει πλήρως με το περιβάλλον του υπουργείου, το οποίο στεγάζεται σε πρώην παλάτι της γαλλικής αυτοκρατορίας!