​Ουκρανοί στρατιώτες με προτεταμένα τα όπλα εισέβαλαν στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας στο πλαίσιο επιχείρησης ανακατάληψης της πόλης από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μάχες σώμα με σώμα, ενώ φωτιές έχουν μπει σε αρκετά σημεία της πόλης.

oukrania1.jpg

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, τουλάχιστον πέντε Ουκρανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τραυματίστηκε κι ένας αστυνομικός.

Κατά τη διάρκεια της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», οι Ουκρανοί στρατιώτες κατέστρεψαν τρία σημεία ελέγχου που είχαν στήσει οι αυτονομιστές, ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν την πόλη.

oukrania2.jpg

Νωρίτερα είχε προηγηθεί αιματηρό επεισόδιο σε σημείο ελέγχου του Σλαβιάνσκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνδρες μετά από πυροβολισμούς αγνώστων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολισμοί ανταλλάσσονται και στην πόλη Αρτιμοβόσκ της επαρχίας του Ντόνετσκ.

oukrania3.jpg

Στα χέρια του ουκρανικού στρατού η Μαριούπολη

Πάντως ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο της Μαριούπολης, ανακαταλαμβάνοντας το δημαρχείο, το οποίο είχαν υπό τον έλεγχό τους οι αυτονομιστές.

«Το δημαρχείο της Μαριούπολης απελευθερώθηκε. Θα δοθεί σκληρή απάντηση, μέχρι εξοντώσεως στους τρομοκράτες», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ.

oukrania4.jpg

Κατά την επιχείρηση ανακατάληψης του υπουργείου τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ενώ όπως έγινε γνωστό το βράδυ της 16ης Απριλίου 300 άτομα πραγματοποίησαν έφοδο σε βάση των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις και να τραυματιστούν άλλοι 13.