​Η Μαντλίν Μακάν μπορεί να ήταν και α��τή ένα από τα θύματα μιας σειράς σεξουαλικών επιθέσεων που δέχθηκαν παιδιά από την Βρετανία στην Πορτογαλία, οι οποίες διαπράχθηκαν από έναν μόνο εγκληματία την εποχή που εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα, πριν από επτά χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Η Μακάν, ηλικίας τότε τριών ετών, εξαφανίσθηκε από το υπνοδωμάτιό της στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα σε όλο τον κόσμο.

Η βρετανική και η πορτογαλική αστυνομία ερευνούν μια σειρά από υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων ή αποπειρών σεξουαλικής επίθεση�� σε παιδιά από την Βρετανία μεταξύ του 2004 και του 2010 στην Πορτογαλία.

Οι ανακριτικές αρχές συνδέουν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν με αυτή ενός δεκάχρονου κοριτσιού το οποίο επίσης χάθηκε μυστηριωδώς από το ίδιο θέρετρο της Praia da Luz στην Πορτογαλία δύο χρόνια προηγουμένως.

"Η επίθεση αυτή μας στρέφει τώρα στο θέρετρο και βεβαίως είναι πολύ σημαντική όσον αφορά την έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν", δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών της βρετανικής αστυνομίας Άντι Ρέντγουντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Λονδίνο.

Ο Ρέντγουντ σημείωσε ότι πιστεύει πως σε όλες τις επιθέσεις εμπλέκεται ο ίδιος άνδρας, ο οποίος εισέβαλε σε βίλες διακοπών στις οποίες διέμεναν βρετανικές οικογένειες στην περιοχή του Δυτικού Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

"Υπάρχουν στοιχεία σε αυτά τα νέα εγκλήματα που μας δημιουργούν απολύτως την βεβαιότητα ότι εντάσσονται στο πλαίσιο μιας σειράς" επιθέσεων, σημείωσε. "Ψάχνουμε για έναν δράστη".

Τις υποψίες ενίσχυσαν οι καταθέσεις άλλων οικογενειών θυμάτων που μιλούν για ένα γενειοφόρο άνδρα, που μιλούσε αγγλικά με προφορά και περιφερόταν στην ίδια περιοχή στην οποία διέμενε η Μαντλίν.