​Βοήθεια, ζήτησε σήμερα (23-04-14) η Ουάσινγκτον από την Ρωσία για να αφεθεί ελεύθερος ο άτυχος δημοσιογράφος, που όπως όλα δείχνουν από χθες είναι στα χέρια φιλορώσων της Ουκρανίας και κρατείται ως όμηρος.

«Ανησυχούμε πολύ για τις πληροφορίες σχετικά με την απαγωγή ενός Αμερικανού δημοσιογράφου στο Σλαβιάνσκ της Ουκρανίας. Καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις και όλες τις πρόσφατες απαγωγές στην ανατολική Ουκρανία, ενέργειες που παραβιάζουν άμεσα στις δεσμεύσεις οι οποίες ελήφθησαν στο πλαίσιο της κοινής διακήρυξης της Γενεύης, για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Καλούμε λοιπόν, τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις ομάδες αυτές, ώστε να επιτευχθεί η άμεση και ασφαλής απελευθέρωση όλων των ομήρων στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Ο δημοσιογράφος Σάιμον Οστρόφκσι, βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει τα «θυελλώδη» γεγονότα για λογαριασμό του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Vice News και κρατείται από χθες από αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ, βορείως του Ντονέτσκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημαρχείο αλλά και πολλά δημόσια κτίρια της πόλης Σλαβιάνκ, είναι υπό την κατοχή των ανταρτών εδώ και μέρες, ενώ δηλώνουν ανυποχώρητοι και δεν εγκαταλείπουν τα κτίρια, «ακυρώνοντας» την συμφωνία της Γενεύης.