​Πέντε φίλοι ναυάγησαν σε ένα ξερονήσι ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ και εγκλωβίστηκαν εκεί για εννέα ολόκληρες ώρες, πριν τους εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία, χάρη στο τεράστιο SOS που είχαν γράψει πάνω στην άμμο.

sos1.jpg

Οι ναυαγοί έγραψαν το SOS, καλώντας σε βοήθεια, αφού η άγκυρα της βάρκας τους έσπασε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο νησί.

Ευτυχώς και οι πέντε έμειναν ψύχραιμοι και το είχαν πάρει απόφαση ότι είναι πολύ πιθανόν να μείνουν όλη τη νύχτα στο νησί. Πίστευαν μάλιστα ότι οι φίλοι τους θα καλούσαν σε βοήθεια και σύντομα θα τους εύρισκαν.

sos2.jpg

«Ευτυχώς φορούσαμε σανδάλια για να πατάμε στους βράχους, αλλά δεν είχαμε ούτε φαγητό, ούτε νερό, ούτε αντηλιακές κρέμες, ούτε καπέλα. Ψάξαμε το πιο ψηλό σημείο για να είμαστε όλοι μαζί, αλλά και να προφυλαχτούμε από τους ανέμους», είπε μία από τις γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί.

sos3.jpg

Το λιμενικό του Κουίνσλαντ τέθηκε σε συναγερμό όταν βρέθηκε η βάρκα των ναυαγών να πλέει ακυβέρνητη. Αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους επιβάτες της, κάλεσαν σε βοήθεια και εναέρια μέσα κι έτσι άρχισε και η έρευνα από αέρος με ελικόπτερο.

Τρεις ώρες αργότερα ο πιλότος εντόπισε το τεράστιο SOS που είχαν γράψει οι πέντε ναυαγοί, τους βρήκαν και λίγα λεπτά αργότερα τους μετέφεραν ασφαλείς στη στεριά.

sos4.jpg

Εκτός από μερικά εγκαύματα από τον ήλιο και οι πέντε είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία τους και πλέον θα περιγράφουν την περιπέτειά τους και την εντυπωσιακή τους διάσωση.