​Φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία κρατούν έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Σάιμον Οστρόφσκι, στην πόλη Σλαβιάνσκ και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Vice News για τον οποίο εργάζε��αι ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υπόθεση αυτή.

Ο αυτονομιστής αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος του Σλαβιάνσκ Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ είπε σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ότι οι άνδρες του κρατούν έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, χωρίς να τον κατονομάσει. Άλλοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή είπαν ότι ο Οστρόφσκι συνελήφθη από ενόπλους την Δευτέρα μαζί με άλλα άτομα όμως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δεν έχει ακόμη αφεθεί ελεύθερος.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος καλύπτει τα γεγονότα στην Ουκρανία εδώ και πολλές εβδομάδες. Η τελευταία του ανάρτηση στο Twitter έγινε την Δευτέρα, αφού παρακολούθησε μια συνέντευξη Τύπου ενός αυτονομιστή ηγέτη. Σε αυτήν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μια γυναίκα «μας αποκάλεσε όλους ψεύτες» και κατόπιν ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κάνουν μια δωρεά για την κηδεία των ακτιβιστών που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών την προηγούμενη ημέρα.