​Αν ανήκεις και εσύ σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν τους φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας για να κάνουν όλα όσα θέλουν και πως δεν ξεκουράζονται αρκετά πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις αυτό το άρθρο.

Η ζωή του Μπούκεν Μακόκα είναι μάλλον μια συναρπαστική ιστορία μιας και ο 23χρονος φαίνεται να «αψηφεί» το 24ωρο, μιας και δουλεύει ως κουρέας, διανομέας, πωλήτης και είναι και φοιτήτης στο Πανεπιστήμιο... ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Ο 23χρονος που κατάγεται από την Γκατίνα, μία φτωχογειτονιά έξω από το Ναϊρόμπι της Νιγηρίας δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο και για αυτόν τον λόγο εργάζεται σκληρά ενώ παράλληλα είναι και επιμελής φοιτητής.

Ο νεαρός ξυπνά στις 3 τα ξημερώματα, για να μελετήσει και να ετοιμάσει τις εργασίες του για το Πανεπιστήμιο, ενώ στις 7 π.μ. πιάνει δουλειά στο κουρείο του, που άνοιξε πριν από τρία χρόνια. Μία ώρα αργότερα, αφήνει στο «πόδι» του τον βοηθό του, ανεβαίνει στο μηχανάκι του και αρχίζει να κάνει διανομές σε όλο το Ναϊρόμπι, ενώ κατά διαστήματα ελέγχει τη σελίδα που έχει δημιουργήσει στο Facebook μήπως υπάρχουν καινούριες παραγγελίες για τη νέα επιχειρηματική του προσπάθεια, τις οικολογικές σόμπες για μαγείρεμα. Στις 4.30 μ.μ. σταματάει το ντελίβερι και παρακολουθεί τα μαθήματα του στο Πανεπιστήμιο. Από εκεί φεύγει στις 8.30 μ.μ. και μιάμιση ώρα αργότερα είναι ήδη στο κρεβάτι για να ξεκουραστεί από την γεμάτη του μέρα.

Ο ίδιος αν και ξέρει πόσο εξαντλητικό είναι αυτό που κάνει δηλώνει πως είναι θέμα αποφασιστικότητας και συγκέντρωσης. Στόχος του είναι να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και δηλώνει πρόθυμος να κάνει θυσίες μέχρι να το πετύχει.

Παρότι έχει ελάχιστο χρόνο ο νεαρός άνδρας αντί να ξεκουράζεται τα σαββατοκύριακα του τα περνάει με παιδιά από την Γκατίνα, βοηθώντας τα να ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις. Άλλωστε ο πολυάσχολος 23χρονος δηλώνει πως θα ήθελε να ιδρύσει μια κοινωνική επιχείρηση που θα καταπολεμήσει την φτώχεια στην πατρίδα του και θα δώσει ερεθίσματα στους ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά να μορφωθούν και να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο.