​Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από το ναυάγιο του φεριμπότ Sewol στη Νότια Κορέα ξεπέρασε σήμερα τους 120, ενώ οι δύτες εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των υπόλοιπων 180 αγνοουμένων, στην πλειοψηφία τους νεαρών μαθητών που παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο.


Οι καλές καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή επέτρεψαν σήμερα την επιτάχυνση των ερευνών, ωστόσο η ορατότητα μέσα στο νερό παραμένει εξαιρετικά περιορισμένη. Οι δύτες προχωρούν στα τυφλά μέσα στο λαβύρινθο των διαδρόμων και των καμπινών του βυθισμένου πλοίου. «Είναι πολύ δύσκολο για τους δύτες που προσπαθούν ψηλαφώντας να βρουν τις σορούς στα θολά νερά», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.


Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 121 ανθρώπων και άλλοι 181 παραμένουν αγνοούμενοι. Στο φεριμπότ, που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου στα ανοιχτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, επέβαιναν συνολικά 476 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν και 352 μαθητές ενός λυκείου που πήγαιναν για σχολική εκδρομή στο τουριστικό νησάκι Τζέτζου.

Σύμφωνα με το Associated Press, τέσσερα μέλη του πληρώματος που κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν το πλοίο και ότι δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τους επιβάτες συνελήφθησαν, τρεις ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον καπετάνιο.

Συνολικά, εννέα μέλη του πληρώματος κρατούνται από τα 22 που διασώθηκαν. Το πλοίο είχε πλήρωμα 29 ατόμων.