​Όσο οι αρχές της Νότιας Κορέας ερευνούν τα αίτια για την τραγωδία με το επιβατηγό πλοίο που βυθίστηκε στα νερά της Κίτρινης Θάλασσας, τόσο συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι λάθος χειρισμοί του καπετάνιου, είχαν σαν αποτέλεσμα να βυθιστεί πιο γρήγορα.

kapetanios1.jpg

Οι αξιωματούχοι δεν πείστηκαν από όσα κατέθεσε ο καπετάνιος για τις κρίσιμες ώρες του ναυαγίου και όπως έγραψε και το star.gr νωρίτερα, εξέδωσαν ένταλμα για την σύλληψή του.

Την ίδια ώρα οργή προκαλεί η δημοσίευση φωτογραφίας που δείχνει τον καπετάνιο να είναι από τους πρώτους που εγκαταλείπουν το πλοίο , την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι μέσα στο καράβι.

kapetaniso2.jpg

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κύριος υπεύθυνος για την τραγωδία είναι ο καπετάνιος, αφού από τη στιγμή που πήρε κλίση το πλοίο, εκείνος προσπάθησε να το επαναφέρει κάνοντας διάφορες μανούβρες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει ακόμα μεγαλύτερη κλίση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να αρχίζει να βυθίζεται.

kapetanios3.jpg

Όπως λένε το ναυάγιο του πλοίου είναι αποτέλεσμα μιας σειράς τραγικών λαθών του πλοιάρχου και του πληρώματος.

Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες , αφού η ομίχλη εμπόδιζε την ορατότητα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα λάθη από την πλευρά του πλοιάρχου.

kapetanios4.jpg

Λόγω της περιορισμένης ορατότητας αποφάσισε να πα��εκκλίνει λίγο της πορείας του και τότε ήταν που το οδήγησε σε ύφαλο.

kapetanios5.jpg

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, με τον πλοίαρχο να προσπαθεί να επαναφέρει το πλοίο, και να καθυστερήσει να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Το πλοίο πήρε τελικά τέτοια κλίση που ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθούν οι σωστικές λέμβοι.