​Οι δύτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εισέλθουν στο εσωτερικό του πλοίου το οποίο ναυάγησε ανοικτά της νότιας ακτής της Νότιας Κορέας την Τετάρτη ανακοίνωσε η ακτοφυλακή της χώρας, την ώρα που περισσότεροι από 270 άνθρωποι, κυρίως μαθητές Λυκείου, αγνοούνται. Παράλληλα ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου έχει φτάσει στους 26 νεκρούς.

Το νοτιοκορεατικό δίκτυο YTN μετέδωσε νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι δύτες είχαν εισέλθει στο επιβατηγό – οχηματαγωγό και ερευνούσαν την τραπεζαρία και την καφετέρια του Sewol, όπου θεωρείται ότι βρίσκονταν πολλοί εκ των επιβατών κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία για τις συνθήκες του ναυαγίου φέρνουν στο φως οι έρευνες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, την ώρα που το πλοίο πήρε κλίση και άρχισε να βυθίζεται, στο πηδάλιο βρισκόταν ο τρίτος αξιωματικός, ενώ ο πλοίαρχος, Λι Τζουν Σοκ, πιθανόν δεν βρισκόταν στη γέφυρα.

Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν ότι το πλοίο βρίσκεται πλέον ολόκληρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τρεις γερανοί έχουν φτάσει στο σημείο προκειμένου να προσπαθήσουν να μετακινήσουν το φέρι σε άλλο σημείο με λιγότερα ρεύματα.

Τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο ειδικοί αναφέρουν είτε ότι χτύπησε σε βράχια, είτε ότι γύρισε απότομα, με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί το φορτίο του και έτσι να πήρε κλίση.