​Συναγερμός σήμανε σε επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, όταν έλαβε μήνυμα για την εξαφάνιση ενός δίχρονου αγοριού από τα πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ. Όπως αποδείχθηκε όμως ούτε παιδί υπήρξε ποτέ, ούτε συντετριμμένοι συγγενείς και όλα αυτά ήταν μια αρρωστημένη φάρσα στο Facebook.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν η υποτιθέμενη θεία του δίχρονου Σεζόν Μπαζιανί κατήγγειλε την εξαφάνισή του και εξέφρασε την ανησυχία της ότι το παιδί μπορεί να έχει πέσει θύμα απαγωγής.

Όσο για τους γονείς του μικρού; Είπε ότι είχαν χωρίσει και δεν γνώριζε πού βρίσκονται.

Αμέσως ο εισαγγελέας έκανε μήνυση κατ’ αγνώστων και ξεκίνησαν οι έρευνες. Μέχρι και δύτες επιστρατεύτηκαν, οι οποίοι βούτηξαν στη λίμνη, φοβούμενοι ότι το παιδί μπορεί να είχε πνιγεί.

Την ίδια ώρα στο Facebook, οι υποτιθέμενοι γονείς του παιδιού αγωνιούσαν για την τύχη του παιδιού τους και παρακαλούσαν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους.

Οι έρευνες δεν έβγαζαν πουθενά, όμως η αστυνομία δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή, ούτε και με τους γονείς του παιδιού για να τους ενημερώσουν ότι πολύ πιθανόν να μην το βρουν ποτέ.

Το μόνο που έβρισκαν ήταν τα προφίλ τους στο Facebook, όμως από κάποια στιγμή και μετά άρχισαν να πιστεύουν ότι ήταν πλαστά.

Οι φόβοι τους βγήκαν αληθινοί και όπως αποδείχθηκε τα προφίλ ήταν ψεύτικα και τα είχε φτιάξει η κόρη της γυναίκας που έκανε την καταγγελία μαζί με τον ξάδελ��ό της.

Η… εικονική οικογένεια είχε στηθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Η… υποτιθέμενη θεία κρατείται και απειλείται με φυλακή έως και έξι μήνες και πρόστιμο 7.500 ευρώ, αν κριθεί ένοχη.