​Εικόνες που κόβουν την ανάσα, με εκατοντάδες παιδιά να είναι γατζωμένα πάνω στα κάγκελα του πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας κάνουν τον γύρο του κόσμου!

25SHIP_563_355.jpg
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) μια τεράστια επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης των 300 αγνοουμένων του ναυαγίου πολλοί εκ των οποίων είναι μαθητές Λυκείου.

4Q07HMVL.jpg
Στο πλοίο επέβαιναν κυρίως μαθητές που ταξίδευαν με συνοδούς καθηγητές στο νησί Τζεζού.

84AOA6HN.jpg
Από τους 459 επιβαίνοντες μέχρι στιγμής 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 164 έχουν διασωθεί και 55 είναι οι τραυματισμένοι!

FQMODMUS.jpg
Το πλοίο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες αρχικά έγειρε στη μια πλευρά και στην συνέχεια αναποδογύρισε και χάθηκε μέσα στα παγωμένα νερά της Νότιας Κορέας.

MQOQ7S9M.jpg
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν βάρκες, ελικόπτερα αλλά και δύτες, ενώ οι σκηνές απόλυτου πανικού που επικράτησαν θύμιζαν ταινία θρίλερ!

ploio-notia-korea-4.jpg
Δυστυχώς οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι η λίστα των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζεται τόσο η ανάσυρση ανθρώπων από τη θάλασσα, αλλά και η προσπάθεια απεγκλωβισμού όσων έχουν παγιδευτεί μέσα στο πλοίο.

ploio-notia-korea-11.jpg
Mέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ��ο τι ακριβώς προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου, μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και δεν προμήνυαν μια τέτοια τραγωδία.

ploio-notia-korea-6.jpg
Σύμφωνα με τα όσα γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μαρτυρίες επιβατών αναφέρουν ότι ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια το πλοίο άρχισε να γέρνει.

ploio-notia-korea-9.jpg
QKGERL4M.jpg
140416142834-south-korea-ship-14-horizontal-gallery.jpg

Το σκοτάδι δεν βοηθά τις έρευνες ενώ συγγενείς των επιβατών περιμένουν με αγωνία ένα νέο!

4JHX4V5U.jpg