​Αίσθηση έχει προκαλέσει παγκοσμίως η νέα καμπάνια που ξεκίνησε στη Νορβηγία κατά της ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή ένα ζευγάρι που μόλις έχει παντρευτεί.

via1.jpg

Στη φωτογραφία λοιπόν βλέπουμε την γυναίκα, πανέμορφη μέσα στο λευκό νυφικό της να κοιτά τον φακό και να χαμογελά, ενώ δίπλα της ο νέος της σύζυγος την κρατά τρυφερά αγκαλιά.

Ή έτσι νομίζουμε. Γιατί πίσω από τα χαμόγελα, τα όμορφα λουλούδια τα νυφικά και την ευχάριστη ατμόσφαιρα, η κατάσταση που επικρατεί είναι τελείως διαφορετική.

Πίσω από το στιγμιότυπο αγάπης, πρωταγωνιστεί η βία, ο πόνος και το ξύλο. Ο άνδρας κρατά σφιχτά το μελανιασμένο χέρι της συζύγου του, αποκαλύπτοντας την θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί δυστυχώς σε πάρα πολλά σπίτια, όχι μόνο στην Νορβηγία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

via2.jpg

Η καμπάνια παροτρύνει τον κόσμο, γείτονες, φίλους, δασκάλους να μην κλείνουν τα μάτια μπροστά στα σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας και να αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο εντοπίσουν στις αρχές.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 30% του γυναικείου πληθυσμού στη Βρετανία έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την ηλικία των 16 ετών, όμως απειροελάχιστα από αυτά τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία.