​Στις 12 το πρωί, ώρα Ελλάδας, τη Μεγάλη Τρίτη ολοκληρώθηκε η ολική έκλειψη της Σελήνης, η οποία «έβαψε» με αίμα το φεγγάρι μας.

lun.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας από τις φωτογραφίες το θέαμα ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό και το φεγγάρι ήταν μαγευτικό.
recon_pproc_IMG_0288-285_backoff_flats_bias_PS--curves-despecle.png

Το φεγγάρι ονομάζεται «ματωμένο», επειδή αλλάζει χρώμα και γίνεται κόκκινο, μιας και κατά τη διάρκεια της έκλειψης περνά μέσα από τη σκιά της Γης, που έχει το χρώμα της ερήμου κατά τη δύση του Ηλίου, προσφέροντας σε εμάς ένα «εξωπραγματικό» θέαμα.

ματωμένο φεγγάρι.jpg

Τώρα αναμένουμε το επόμενο συναρπαστικό συμπαντικό φαινόμενο, μιας και όπως σας είχαμε ξαναγράψει στο star.gr, σήμερα η Σελήνη και ο Άρης θα κάνουν ένα διαφορετικό και πολύ εντυπωσιακό «ντουέτο». Πιο συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα στις 4 ο Άρης θα έλθει σε απόσταση «αναπνοής» από την Γη και θα βρεθεί πολύ κοντά και με το φεγγάρι μας.

Να σημειωθεί ότι ο κόκκινος πλανήτης θα απέχει περίπου 92,4 εκα��. Χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας και θα είναι τόσο φωτεινός, όσο το λαμπρότερο αστέρι του ουρανού μας, ο Σείριος. Το 2008 ήταν η τελευταία φορά που πλησίασε τόσο πολύ ο Άρης την Γη!