​Δεν πίστευε στα μάτια του ο 17χρονος Κουάσι Ενιν όταν συνειδητοποίησε ότι τα 8 κορυφαία πανεπιστήμια όλου του κόσμου τον είχαν δεχτεί για σπουδές. Ο 17χρονος μαθητής έκανε αίτηση στα σχολεία της αποκαλούμενης «Ιvy League», μιας και όσοι παίρνουν πτυχίο από εκεί εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη θετική απάντηση ήρθε από το Princeton και ακολούθησαν τα Brown, Cornell, Dartmouth, Columbia, University of Pennsylvania, Yale και τελευταίο το Harvard με το οποίο ξαφνιάστηκε πολύ γιατί θεωρούσε τουλάχιστον πως το τελευταίο πανεπιστήμιο θα τον απέρριπτε.

Ο Κουάσι προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια μιας και οι γονείς του δουλεύουν ως νοσοκόμοι και μάλιστα είναι μετανάστες. Οι γονείς του έφυγαν από την Γκάνα πριν 2 περίπου δεκαετίες κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή και όπως όλα δείχνουν ο γιος τους είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρο του.

Το παιδί- θαύμα αρίστευσε στο σχολείο του, ενώ στις εισαγωγικές εξετάσεις κατάφερε να πετύχει επιδόσεις που τον τοποθετούν στο 1% των καλύτερων συνομηλίκων του. Ο πατέρας του δήλωσε πως ο Κουάσι μεγάλωσε με την παρότρυνση να είναι καλός μαθητής και να γίνει επιτυχημένος αλλά παράλληλα οι γονείς του ήθελαν να ασχοληθεί και με τη μουσική, και συγκεκριμένα τη βιόλα και το τραγούδι. Οι συμμαθητές του αλλά και οι καθηγητές του μιλάνε για ένα καλό παιδί, χαμηλών τόνων που έχει πάντα το χαμόγελο στα χείλη του.

Στόχος του είναι να γίνει καρδιολόγος ή νευρολόγος αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει σε ποιο πανεπιστήμιο θα φοιτήσει. Εξετάζει την επιλογή του για το Princeton που παρέχει καλύτερη υποτροφία, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες των γονιών του είναι περιορισμένες αν και περισσότερο θέλει να φοιτήσει στο Yale επειδή έχει εξαιρετικές σχολές ιατρικής και μουσικής, που είναι οι δύο μεγάλες του αγάπες.