​ Στις 9 το πρωί έληξε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι ουκρανικές δυνάμεις στους ρωσόφωνους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ και όπως μεταδίδει το Reuters, οι ένοπλοι δεν φαίνεται να θέλουν να παραδώσουν τα όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρώσικη σημαία φαίνεται να κυματίζει ακόμα στο αρχηγείο της αστυνομίας ενώ μασκοφόροι φρουρούν το κτίριο και ενισχύονται τα οδοφράγματα που έχουν ήδη στηθεί με σάκους άμμου. Μάλιστα ένα φορτηγό φαίνεται να έφερε επιπλέον λάστιχα αυτοκινήτων για την ενίσχυση των οδοφραγμάτων.

Ο μεταβατικός πρόεδ��ος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, χθες (13-04-14) προειδοποίησε πως σε περίπτωση που οι φιλορώσοι δεν «συμμορφωθούν» με το τελεσίγραφο, θα ξεκινήσει «ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση με τη συμμετοχή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Την ίδια στιγμή, στο Σλαβιάνσκ και στο Καρματόρσκ οι αντάρτες που κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας αλλά και τα τοπικά κοινοβούλια αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Οι πληροφορίες θέλουν έναν αστυνομικό και έναν ακτιβιστή να έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά και τραυματισμούς ανθρώπων και από τις δύο πλευρές.