​Αυξάνεται η ένταση στην Ανατολική Ουκρανία όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ρωσόφωνοι. Το πρωί του Σαββάτου ενοπλοι άνδρες με στολές παραλλαγής κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλαβιάνσκ καθώς και το τοπικό αρχηγείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Την κατάληψη του αστυνομικού τμήματος επιβεβαίωσε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ και, μέσω Facebook, προειδοποίησε: «Η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή, διότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διαδηλωτές και τρομοκράτες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι φιλορώσοι πήραν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα από αστυνομικό τμήμα. «Ο στόχος της κατάληψης ήταν τα όπλα. Μοιράζουν αυτά τα όπλα σε αυτούς που διαμαρτύρονται στο Σλαβιάνσκ» αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία εκδόθηκε από την πρωτεύουσα Κίεβο.

Παράλληλα, η ίδια ομάδα φιλορώσων ενόπλων το τοπικό α��χηγείο της κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Στο μεταξύ, παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Ντονέτσκ, υποκύπτοντας στα αιτήματα των φιλορώσων διαδηλωτών που έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες τα κυβερνητικά κτίρια. Πάνω από το αρχηγείο της αστυνομίας του Ντονέτσκ, δεν ανεμίζει πια η ουκρανική, αλλά μία αυτονομιστική σημαία.

Κίεβο προς Ρωσία: Σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες


Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει «τις προκλητικές ενέργειες» -όπως τις χαρακτήρισε- στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Αντρίι Ντεστσίτσια δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Νέες προειδοποιήσεις ��ρος Μόσχα

Με περαιτέρω κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 διά του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, εάν προχωρήσει σε κινήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση.