​Θυμάστε την υπόθεση με το μόλις εννέα μηνών μωρό που κατηγορήθηκε για απόπειρα φόνου στο Πακιστάν, προκαλώντας παγκόσμιο σάλο;

Πακιστανός δικαστής απεφάνθη σήμερα πως το βρέφος που είχε συλληφθεί στις αρχές του Φεβρουαρίου μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του με την κατηγορία της απόπειρας φόνου ενός αστυνομικού, είναι αθώο!

Το μωρό Μούσα Χαν εμφανίσθηκε σε δικαστήριο της Λαχόρης καθισμένο στην αγκαλιά του παππού του και πίνοντας γάλα από μπιμπερό.

_74195159_74195158.jpg

Η περιπέτεια του μικρούλη ξεκίνησε όταν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον των ενήλικων συγγενών του και του ιδίου για απόπειρα φόνου ενός αστυνομικού όταν η οικογένειά του συγκρούσθηκε με την αστυνομία και εργαζόμενους μιας εταιρείας αερίου που προσπαθούσαν να εισπράξουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Η αστυνομία είχε παραπέμψει τότε στη δικαιοσύνη ολόκληρη την οικογένεια.

«Η αστυνομία είπε στο δικαστήριο πως το γεγονός ότι ο Μούσα κατονομάζεται στην υπόθεση της επίθεσης εναντίον αστυνομικών και αξιωματούχων της εταιρείας αερίου ήταν ένα ανθρώπινο σφάλμα και ο Μούσα δεν χρειάζεται», δήλωσε στο Reuters ο συνήγορος της οικογένειας Ιρφάν Σαντίκ.

Ο παππούς του μωρού, ο Μουχάμαντ Γιασίν, και οι τρεις γιοι του εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες.