​Αν σας απασχολεί το πέρασμα του χρόνου και αναρωτιέστε πώς θα είστε όταν γεράσετε, βρέθηκε η λύση για να σας φύγει κι αυτό το άγχος. Διότι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον α��έπτυξαν λογισμικό, το οποίο μπορεί να προβλέψει πώς θα μοιάζει ένα παιδί όταν μεγαλώσει.

Μέσα από την ανάλυση χιλιάδων φωτογραφιών, οι επιστήμονες μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα στάδια της γήρανσης ακόμα κι αν οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν διαφορετικές εκφράσεις, στάσεις ή έχουν διαφορετικό φωτισμό.

ilikia1.jpg

Το λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν οποιοδήποτε υπολογιστή και η επεξεργασία διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να συγκρίνει δεδομένα που λαμβάνει από χιλιάδες φωτογραφίες στο διαδίκτυο με τη φωτογραφία ενός παιδιού τριών ετών.

ilikia2.jpg

Όπως γράφει μάλιστα ο Independent η ομάδα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον θεωρεί ότι η μέθοδός αυτή είναι αρκετά ακριβής και τα αποτελέσματα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αφού υπολογίζει τις οπτικές αλλαγές μεταξύ ομάδων διαφορετικών ηλικιών και των δύο φύλων καθώς γερνούν.