​Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν οι Ιάπωνες αστυνομικοί ότι οι απατεώνες που αναζητούσαν ήταν τρια ανήλικα αγόρια ηλικίας 17 χρόνων.

Οι πιτσιρικάδες από το Τόκιο, συνελήφθησαν κάθε ένας ξεχωριστά τους τελευταίους μήνες, μιας και εξαπατούσαν πολλά πρόσωπα σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα ανήλικα αγόρια εργάζονταν για μια εγκληματική οργάνωση η οποία τους έδινε το 2% με 5% του ποσού που κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματά τους. Η απάτη είναι γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα «εγώ είμαι» και έχει ως εξής: ο δράστης τηλεφωνεί στο θύμα του, προσποιείται ότι είναι κάποιος από την οικογένειά του, που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται άμεσα χρήματα. Στη συνέχεια ζητά από το θύμα να μεταφέρει τα λεφτά που του έχει ζητήσει άμεσα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να αποφύγει μια ποινή φυλάκισης.

Παρά την εκστρατεία ενημέρωσης της αστυνομίας, πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα κάθε χρόνο αυτής της απάτης τόσο στην Ιαπωνία όσο και σε άλλες ασιατικές χώρες.