Αν πιστεύετε ότι όλες οι δουλειές είναι βαρετές διαβάζ��ντας αυτό το άρθρο μάλλον θα αλλάξετε γνώμη.

Η ανθρωπολ​όγος Τζένεβιβ Μπελ, εργάζεται για μεγάλη εταιρεία υπολογιστών και πληρώνεται για να γυρνάει όλον τον κόσμο και να συναναστρέφεται με τους ντόπιους. Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα παρατηρεί όλους τους ανθρώπους συγκεντρώνοντας σημειώσεις για το πως θα μπορούσε η τεχνολογία να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη και μάλιστα δεν είναι και η μόνη.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία στέλνει 100 εργαζόμενους της σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με τα έξοδα τους πληρωμένα, ώστε να παρατηρούν τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τη τεχνολογία. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία πιστεύει ότι θα βελτιώσει τα προϊόντα της, ώσ��ε να καλύπτουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών καταναλωτών και κάπως έτσι, θα χτίσει και την τεχνολογία του αύριο.

Μάλιστα πριν από κάποια χρόνια η Τζένεβιβ είχε επισκεφτεί την Κίνα. Εκεί κάποιοι γονείς, της έκαναν παράπονα ότι τα παιδιά τους δεν διαβάζουν, γιατί παίζουν πολλές ώρες στον υπολογιστή. Έτσι, η εταιρεία δημιούργησε ειδικό πρόγραμμα που έδινε τη δυνατότητα στους γονείς να κλειδώνουν τον υπολογιστή ώστε να μελετούν τα παιδιά τους. Τον Σεπτέμβριο του 2013 η ομάδα της ανθρωπολόγου δημιούργησε ενα ρομπότ που έμοιαζε με λούτρινη κούκλα. Το συγκεκριμένο ρομπότ, μάλιστα θα το κατασκευάζει ο χρήστης μέσω ενος εκτυπωτή και θα το προγραμματίζει να κάνει ό,τι θέλει: από το να στρώνει το τραπέζι μέχρι και να του υπενθυμίζει να ��αίρνει τα χάπια του.

«Πρέπει να καταλάβεις τους ανθρώπους αν θες να οικοδομήσεις την επόμενη γενιά της τεχνολογίας» υποστηρίζει η δρ Μπελ, υπενθυμίζοντας μας πως στόχος της τεχνολογίας είναι να εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες.