Με μια μπλε γοβα στιλέτο η 45χρονη ��εξικανή Ana Trujillo χτύπησε με δολοφονική μανία μέχρι θανάτου, τον σύντροφό της , καθηγητή και ερευνητή στο πανεπιστήμιο του Χιουστον, τον Alf Stefan Andersson. Το θύμα έπεσε με την πλάτη στο πάτωμα και εκείνη κάθισε επάνω του και άρχισε την επίθεση.

Η μελαχρινή γυναίκα, κάθισε στο εδώλιο. Ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι η 45χρονη ήταν σε άμυνα, καθώς δέχθηκε επίθεση από, τον Andersson.


Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι κατήγοροι περιέγραψαν την μεξικανικής καταγωγής Trujillo, ως εκτός ελέγχου τη νύχτα του θανάτου του καθηγητή. Ένας οδηγός ταξί που μετέφερε το ζευγάρι πριν τον θάνατο του Andersson είπε στους δικαστές ότι η 45χρονη ήταν θυμωμένη και φώναζε κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Όπως επίσης αναφέρει το κατηγορητήριο, μόλις το ζευγάρι πήγε σπίτι, άρχισαν να καυγαδίζουν και κατά τη διάρκεια του καυγά, το θύμα τραυματίστηκε και έπεσε με την πλάτη. Τότε η Trujillo κάθισε πάνω του ώστε να μη μπορεί να σηκωθεί και κατ’ επανάληψη τον χτύπησε στο πρόσωπο και το κεφάλι με το παπούτσι της.

Επίσης, οι κατήγοροι επεσήμαναν ότι η Trujillo δεν υπέστη κανένα τραυματισμό από την σύγκρουσή της με τον Andersson, ενώ ο τελευταίος είχε πληγές στα χέρια και τους καρπούς του, που δείχνουν ότι προσπάθησε να αμυνθεί. Ωστόσο, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης ισχυρίστηκε ότι και η ίδια είχε τραυματιστεί.