​Καζάνι που βράζει παραμένει η Ανατολική Ουκρανία, με εκατοντάδες ρωσόφιλους διαδηλωτ��ς να απαιτούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία ρωσόφωνων περιοχών.

Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, οι αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της τοπικής κυβέρνησης που είχαν καταλάβει διαδηλωτές και προχώρησε στη σύλληψη περίπου 70 ατόμων.

Οι καταληψίες ζητούσαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απόσχιση της περιοχής από την Ουκρανία, ενώ ανάλογο αίτημα είχαν και καταληψίες δημόσιων κτιρίων στο Ντόνετσκ και στο Λουγκάνσκ.

Η Μόσχα προειδοποίησε το Κίεβο να μην προχωρήσει στη χρήση βίας γιατί αυτό θα οδηγήσει την χώρα στον εμφύλιο πόλεμο, όμως πληροφορίες θέλ��υν την Ουκρανία να στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις και εθελοντές από την Εθνοφρουρά στα νοτιοανατολικά.

Ανάμεσά τους είναι και άνδρες της ακροδεξιάς ομάδας «Δεξιός Τομέας», ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί Αμερικανούς μισθοφόρους, ντυμένους σαν Ουκρανούς στρατιώτες.