​Επτά μέλη της ιταλικής Λέγκας του Βορρά αποφάσισαν να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας με κατεύθυνση την Τυνησία. Σκοπός τους; Ήθελαν να αποδείξουν πόσο εύκολο είναι για τους πρόσφυγες να κάνουν την αντίστροφη διαδρομή. Μόνο που το εγχείρημα κατάληξε σε φιάσκο.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη αποφάσισαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας με κατεύθυνση το Melito di Porto Salvo, που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ιταλίας.

Εκεί, όπως αναφέρει το The Malta Indepedent επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό και ύψωσαν τη σημαία της Λέγκας του Βορρά. Ωστόσο, όταν βρέθηκαν κοντά στη Μάλτα ένα ατύχημα έμελλε να οδηγήσει σε ένα τραγελαφικό λάθος.

Ο κινητήρας έπιασε φωτιά, την οποία κατάφεραν να σβήσουν προτού δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα. Αφού κατάφεραν να τη σβήσουν προσπάθησαν να εκπέμψουν σήμα κινδύνου. Χρησιμοποίησαν προς λάθος κατεύθυνση τον εκτοξευτή κι έτσι η φωτοβολίδα διαπέρασε το φουσκωτό. Τα επτά μέλη της Λέγκας κατέληξαν στη θάλασσα.

Η δεύτερη φωτοβολίδα έγινε αντιληπτή από το λιμενικό της Μάλτας που έσπευσε να σώσει τους «ακτιβιστές». Το περιστατικό γελοιοποιήθηκε στον ιταλικό Τύπο. Στην πραγματικότητα απέδειξαν τους κινδύνους που εμπεριέχει ένα τέτοιο ταξίδι.

αρχείο λήψης.jpg