Η τουρκική κυβέρνηση δεν ήρε ούτε σήμερα τον αποκλεισμό της πρόσβασης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter παρά την εντολή του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την άρση του, τις πιέσεις της αντιπολίτευσης, χρηστών του Ίντερνετ και της Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, η εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσίευσε το πρωί της Πέμπτης, την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία είναι δεσμευτική για την τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (TIB)

Να υπενθυμίσουμε ότι η TIB απέκλεισε την πρόσβαση στο Twitter τη νύχτα της 20ής προς 21η Μαρτίου, με εντολή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να τερματίσει την καθημερινή μετάδοση μέσω Διαδικτύου κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος της κυβέρνησής του.

Αξιωματούχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) άφησε αντιθέτως να εννοηθεί ότι η διαταγή δεν είναι άμεσα εκτελεστή.

«Η δικαστική απόφαση αφορά μόνο τις τρεις χωριστές προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Θα τις αξιολογήσουμε» δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΡ Μουσταφά Σεντόπ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Η αντιπολίτευση έχει εξοργιστεί από την καθυστέρηση της εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης.

«Η απόφαση θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο βουλευτής Σεζγκίν Τανρικούλου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHΡ) προειδοποιώντας για την ανάληψη περαιτέρω νομικής δράσης.

Η απόφαση «επιβάλλεται σε όλους, ακόμη και στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν εφαρμόζει το νόμο».