​Έκπληξη έχει δημιουργήσει στην Ουκρανία ένας 11χρονος εθελοντής που συναρμολογεί ένα ιδιαίτερο ουκρανικό παζλ.

Ο μικρός Ντμίτρο Πιούντσουκ μαζί με τους γονείς τους είναι μέλος μιας ομάδας εθελοντών, που συλλέγουν και κολλούν χιλιάδες μικρά κομμάτια εγγράφων, που καταστράφηκαν για να αποκαλύψουν στοιχεία διαφθοράς της διακυβέρνησης του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
pazl1.jpg

Τον ελεύθερο χρόνο του ο μικρός Ουκρανός ασχολείται με τη συναρμολόγηση μοντέλων αεροπλάνων, οπότε το παιδί είναι απαραίτητο στην έρευνα, μιας και έχει αυτό το ιδιαίτερο ταλέντο. Ενώ λοιπόν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του τα βράδια και τα σαββατοκύριακα τους παίζουν με τα παιχνίδια τους, ο Ντμίτρο ψάχνει πληροφορίες για κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία, λογαριασμούς offshore, δωροδοκίες και άλλα μυστικά που μέχρι τώρα ήταν απόρρητα.
pazl2.jpg
Όταν ο πρώην πρόεδρος εγκατέλειψε την έπαυλή του βόρεια του Κιέβου, στα μέσα Φεβρουαρίου, το προσωπικό προσπάθησε να ξεφορτωθεί δεκάδες χιλιάδες χαρτιά, καίγοντας, σκίζοντας και ρίχνοντας στο νερό ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Οι εθελοντές στέγνωσαν με προσοχή τα έγγραφα που βρέθηκαν στο νερό, τα σκάναραν και τα δημοσίευσαν στο ίντερνετ. Τα σκισμένα όμως πρέπει να κολληθούν προσεκτικά, κομμάτι- κομμάτι.
pazl4.jpg
Ξοδεύουν ώρες για να κολλήσουν όλα τα χαρτάκια, μιας και κάποια είναι τόσο μικρά που θυμίζουν χαρτοπόλεμο.

Οι εθελοντές υποστηρίζουν ότι δύο τεμάχια έχουν 1.276.800 πιθανούς συνδυασμούς, όποτε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη δουλειά έχει αναλάβει ο Ουκρανός μπόμπιρας.

pazl5.jpg