​Μια μεγάλη αποσχιστική οργάνωση της Βενετίας που ετοίμαζε τρομοκρατικά χτυπήματα στην πόλη εξάρθρωσαν οι ιταλικές αρχές.

Συνελήφθησαν 24 άτομα-μέλη της οργάνωσης κατηγορούμενα για τρομοκρατική δράση, προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και παράνομη κατοχή όπλων ενώ καταζητούνται άλλα 27 άτομα!

Κατά τις έρευνες της αστυνομίας κατασχέθηκε και "αυτοσχέδιο τανκ" που θα χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για να πραγματοποιήσουν θεαματικό χτύπημα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Μάλιστα, την ομάδα τους την είχαν ονομάσει «Συμμαχία» (Alleanza).

Στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο Φράνκο Ροκέτα, ιδρυτής του κινήματος Λίγκα Βένετα, το οποίο, το 1999, είχε πάρει μέρος στην ίδρυση της Λέγκα. Ο Ροκέτα είχε εκλεγεί βουλευτής με την Λέγκα του Βορρά, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε α��οσυρθεί από την πολιτική.

Στην φυλακή, οδηγήθηκε, επίσης, ο Λούτσιο Κιαβεγκάτο, ένας από τους κύριους εμπνευστές του «Κινήματος με τα Δίκρανα», το οποίο αμφισβητεί τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικονομικής λιτότητας.

Οι έρευνες, εκτός από την Βενετία και άλλες κύριες πόλεις του Βένετο, επικεντρώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή το�� Τορίνο -το Πεδεμόντιο- όπως και σε περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας.