​Ραγίζουν καρδιές από τις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και απαθανατίζουν τη στιγμή που γονείς στην Κίνα, σπαράζουν εγκαταλείποντας τα παιδιά τους σε ειδικές βρεφοδόχους είτε γιατί δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, είτε γιατί έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν μπορούν να τα στηρίξουν.

kina1.jpg

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στο κέντρο υποδοχής παιδιών Guangzhou, σε ένα από τα 25 τέτοια κέντρα που δημιουργήθηκαν στην Κίνα, ώστε οι γονείς που δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους να τα αφήνουν σε ένα ασφαλές μέρος, όπου μπορούν να το βρουν οι άνθρωποι των κοινωνικών υπηρεσιών.

kina2.jpg

Οι βρεφοδόχοι άνοιξαν τον Ιανουάριο, όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάστηκαν να τα κλείσουν δύο μήνες αργότερα, αφού στο διάστημα αυτό εγκαταλείφθηκαν 269 παιδιά από τους γονείς τους, τα οποία ήταν άρρωστα ή με αναπηρίες.

«Το μωρό μου δεν θα μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του όταν μεγαλώσει. Θέλω απλά το μωρό μου να επιβιώσει», δήλωσε μια μητέρα που άφησε το παιδί της σε μια βρεφοδόχο.

kina3.jpg

Στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, βλέπουμε ένα θείο να εγκαταλείπει με δάκρυα στα μάτια την ανιψιά του που πάσχει από λευχαιμία και οι γονείς της δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν για τη θεραπεία της.

Σε μια άλλη, ένας πατέρας «σπάει», όταν τον ενημερώνουν ότι το παιδί του είναι πολύ μεγάλο για να το δεχθούν στο ίδρυμα.

kina4.jpg

Οι γονείς που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους στις βρεφοδόχους αυτές, απλά ανοίγουν μια πόρτα, αφήνουν τα παιδιά τους σε ένα μικρό δωμάτιο, χτυπούν ένα κουδούνι και φεύγουν πριν φτάσουν οι άνθρωποι των κοινωνικών υπηρεσιών για να πάρουν το παιδί.

kina5.jpg

Πλέον όμως τα διάφορα ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τον εκατοντάδων παιδιών που έχουν εγλαταλειφθεί. Ο κίνδυνος να κλείσουν όλες οι βρεφοδόχοι είναι όρατός σε μια χώρα που οι οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους εξαιτίας της πολιτικής του ενός παιδιού, ή της πεποίθησης ότι πρέπει το ένα παιδί που θα έχουν να είναι αγόρι.

kina6.jpg

Περίπου 10.000 παιδιά εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κίνα, τα περισσότερα από τα οποία είναι κορίτσια ή παιδιά με αναπηρίες.

kina7.jpg