​Μπορεί στα μάτια μας η Βραζιλία να φαντάζει μια χώρα μεθυστική, εξωτική, και οι Βραζιλιάνες να αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού για άνδρες και γυναίκες εξαιτίας των ζουμερών καμπύλων τους, όμως για μια μεγάλη μερίδα Βραζιλιάνων, αξίζει στις γυναίκες της χώρας τους που ντύνονται λίγο πιο προκλητικά να πέσουν θύματα βιασμού.

brazil1.jpg

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου το 65,1% των Βραζιλιάνων θεωρεί ότι αν μια γυναίκα ντύνεται λίγο πιο αποκαλυπτικά, τότε της αξίζει να πέσει θύμα βιασμού, ενώ το 58,5% ούτε λίγο, ούτε πολύ θεωρούν ότι εκείνες προκαλούν τον βιασμό τους και πως αν ήξεραν να συμπεριφερθούν τότε αυτά τα φαινόμενα θα είχαν περιοριστεί.

brazil2.jpg

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι το γεγονός ότι το 66,5% των ερωτηθέντων, που έχουν αυτές τις απόψεις, είναι γυναίκες.

brazil3.jpg

Μετά από αυτό, ξεκίνησε μεγάλη καμπάνια διαμαρτυρίας μέσω Facebook με τίτλο: «Δεν μου αξίζει να με βιάσουν» και πρωτεργάτρια την δημοσιογράφο Νάνα Κιρόζ.

brazil4.jpg

Στη σελίδα αυτή, γυναίκες από όλη τη χώρα ανεβάζουν γυμνόστηθες φωτογραφίες τους, κρατώντας ή ζωγραφίζοντας πάνω στο γυμνό τους σώμα το μήνυμα της σελίδας.

brazil5.jpg

Στόχος τους να τονίσουν ότι το σώμα τους, τους ανήκει και μπορούν να φορούν ότι ρούχα τους αρέσουν χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε ότι προκαλούν, ούτε ότι δικαιολογεί κάθε ανθρωπόμορφο τέρας που επιχειρεί να τις βιάσει.