​Παρά τα «κάνδαλα διαφθοράς και τις διαμαρτυρίες για την φίμωση του Twitter και του You Tube, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατηρεί τη�� εκλογική του δύναμη στα επίπεδα του 45%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Με ενσωματωμένο το 92,05% των εκλογικών τμημάτων, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν λαμβάνει στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας ποσοστό 45,18%, το CHP φθάνει στο 28,61το ΜΗΡ αγγίζει το 15,326 και το κουρδικό κόμμα BDP που κατήλθε στις εκλογές στις ανατολικές επαρχίες το 6,25%.

turkey_4_30032014.jpg

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», με καταμετρημένο το 70,98% των τμημάτων, το ΑΚΡ λαμβάνει 46,72%, το CHP 28,36%, το ΜΗΡ 14,44% και το BDP 2,8%.

Για «μεγάλη νίκη» και «απελευθερωτικό αγώνα της νέας Τουρκίας» μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με αφορμή το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι «ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του».

Επίσης, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και στο θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, γεγονός που δείχνει ότι θα συνεχιστεί η ακραία πόλωση στην Τουρκία.

«Ευχαριστούμε τους φίλους και αδελφούς σε όλο τον κόσμο που όπως πριν από τον πόλεμο της απελευθέρωσης στήριξαν τον αγώνα απελευθέρωσης της Τουρκίας» είπε και για τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί πρόσθεσε: «Έχασαν αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους».

«Η χώρα», συνέχισε, «έχει ανάγκη από μια νέα αντιπολίτευση που δεν θα καλλιεργεί την πόλωση».